欢迎来到中学英语教学资源网|嘉兴英语教学网!本站永久网址:www.jxenglish.com | 新会员注册 | 会员登录 | 会员中心 | 给我留言 | 换背景 |

试题下载

同步辅导

备课中心

高考辅导

英语语法

在线组卷

英文荟萃
| 频道首页 | 高考真题 | 全真模拟 | 名校模拟 | 综合练习 | 高一测试上 | 高一测试下 | 高二测试上 | 高二测试下 | 高三测试上 | 高三测试下 |
◆ 您现在的位置: 嘉兴英语教学网 >> 试题下载 >> 高考真题 >> 试题信息:2015年全国各地高考英语试题下载-安徽卷[有答案]
2015年全国各地高考英语试题下载-安徽卷[有答案]

2015年普通高等学校招生全国统一考试(安徽卷)
英    语
本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。全卷满分150分,考试时间120分钟。

考生注意事项:
1.答题前,务必在试题卷、答题卡规定的地方填写自己的姓名、座位号,并认真核对答题卡上所粘贴的条形码中姓名、座位号与本人姓名、座位号是否一致。务必在答题卡背面规定的地方填写姓名和座位号后两位。
 2.答第Ⅰ卷时,每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。
3.答第Ⅱ卷时,必须使用0.5毫米的黑色墨水签字笔在答题卡上书写,要求字体工整、笔迹清晰。作图题可先用铅笔在答题卡规定的位置绘出,确认后再用0.5毫米的黑色墨水签字笔描清楚。必须在题号所指示的答题区域作答,超出答题区域书写的答案无效,在试题卷、草稿纸上答题无效。
4.考试结束,务必将试题卷和答题卡一并上交。

第Ⅰ卷   第一部分  听力(共两节,满分30分)
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后;你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
例:How much is the shirt?   
A.£l9.15.    B.£9.18.    C.£9.15. 答案是C。
1. What time is it now? 
A. 9:10.    B. 9:50.     C. 10:00.
2. What does the woman think of the weather?
A. It's nice.    B. It's warm.    C. It's cold.
3. What will the man do?
A. Attend a meeting.   B. Give a lecture.   C. Leave his office.
4. What is the woman's opinion about the course?
A. Too hard.    B. Worth taking.   C. Very easy.
5. What does the woman want the man to do?
A. Speak louder.   B. Apologize to her.  C. Turn off the radio.
第二节(共15小题:每小题1. 5分,满分22.5分) 
   听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。
 6. How long did Michael stay in China?
A. Five days.    B. One week.    C. Two weeks.
7. Where did Michael go last year?
A. Russia.    B. Norway.          C. India.
听第7段材料,回答第8、9题。 8. What food does Sally like?
  A. Chicken     B. Fish    C. Eggs
9. What are the speakers going to do?
A. Cook dinner.    B. Go shopping.   C. Order dishes.
听第8段材料,回答第10至12题。 10. Where are the speakers?
A. In a hospital.   B. In the office.   C. At home.
11. When is the report due?
A. Thursday.    B. Friday.   C. Next Monday.
12. What does George suggest Stephanie do with the report?
A. Improve it.    B. Hand it in later.  C. Leave it with him.
听第9段材料,回答第13至16题。 13. What is the probable relationship between the speakers?
A. Salesperson and customer.        B. Homeowner and cleaner.        C. Husband and wife.
14. What kind of apartment do the speakers prefer?
A. One with two bedrooms.       B. One without furniture           C. One near a market.
15. How much rent should one pay for the one-bedroom apartment?
A. $350.     B. $400.    C. $415.
16. Where is the apartment the speakers would like to see?
A. On Lake Street.   B. On Market Street.   C. On South Street,
听第10段材料,回答第17至20题。
17. What percentage of the world's tea exports go to Britain?
A. Almost 15%.   B. About 30%.   C. Over 40%.
18. Why do tea tasters taste tea with milk?
A. Most British people drink tea that way.  
B. Tea tastes much better with milk.
C. Tea with milk is healthy.
19. Who suggests a price for each tea?
A. Tea tasters.    B. Tea exporters.   C. Tea companies.
20. What is the speaker talking about?
A. The life of tea tasters.  
B. Afternoon tea in Britain. 
C. The London Tea Trade Centre.
第二部分 英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节 单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
例: It is generally considered unwise to give a child ______ he or she wants.
A. however           B. whatever         C. whichever       D. whenever
答案是B 
21. — Can you come to a party on Saturday, Peter?
— Oh, ______I'm already going out, I'm afraid.
A. what a pity!  B. don't ask!  C. how come?  D. so what?
22. If you come to visit China, you will ______ a culture of amazing depth and variety.
A. develop   B. create  C. substitute  D. experience
23. ______ scientists have learned a lot about the universe, there is much we still don't know.
A. Once   B. Since   C. Though  D. Unless
24. Just as I got to the school gate, I realised I ______ my book in the cafe.
A. have left   B. had left  C would leave  D. was leaving
25. A ship in harbor is safe, but that’s not ______ ships are built for.
A. what   B. whom  C. why   D. when
36. I’m so ______ to all those volunteers because they helped my terrible day end happily.
  A. special   B. superior  C. grateful  D. attractive
27. ______ the difference between the two research findings will be one of the worst mistakes you make.
A. Ignore   B. Ignoring  C. Ignored  D. Having ignored
28. Some experts think reading is the fundamental skill upon______ school education depends.
A. it    B. that   C. whose  D. which
29. It is reported that a space station ______ on the moon in years to come.
A. will be building        B. will he built        C. has been building D. has been built
30. There is no need to tell me your answer now. Give it some ______ and then let me know.
A. thought   B. support  C. protection  D. authority
31. They gave money to the old people's home either ______ or through their companies.
A. legally   B. sincerely  C. personally  D. deliberately
32. It is lucky we booked a room, or we ______nowhere to stay now.
A. had   B. had had  C. would have  D. would have had
33. They believe that there are transport developments ______ that will bring a lot of changes for the better,
A. out of date    B. out of order  C. around the clock  D. around the comer
34. ______ he once felt like giving up, he now has the determination to push further and keep on going.
A. Where   B. As   C. In case  D. Now that
35. — How is your table tennis these days? Still playing?
—______. I just don't seem to find the time these days.
A. That's right     B. No, not much      C That's grent  D. Don’t worry
第二节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
In our modern world, when something wears out, we throw it away and buy a new one. The  36  is that countries around the world have growing mountains of  37  because people are throwing out more rubbish than ever before.
How did we  38  a throwaway society? First of all, it is now easier to  39  an object than to spend time and money to repair it.  40  modern manufacturing (制造业) and technology, companies are able to produce products quickly and inexpensively. Products are plentiful and  41 .
Another cause is our  42  of disposable (一次性的) products. As  43  people, we are always looking for  44  to save time and make our lives easier. Companies  45  thousands of different kinds of disposable products: paper plates, plastic cups, and cameras, to name a few.
Our appetite for new products also  46  to the problem. We are  47  buying new things. Advertisements persuade us that  48  is better and that we will be happier with the latest products. The result is that we  49  useful possessions to make room for new ones.
All around the world, we can see the  50  of this throwaway lifestyle. Mountains of rubbish just keep getting bigger. To  51  the amount of rubbish and to protect the  52 , more governments are requiring people to recycle materials.  53 , this is not enough to solve (解决) our problem.
Maybe there is another way out. We need to repair our possessions  54  throwing them away. We also need to rethink our attitudes about  55 . Repairing our possessions and changing our spending habits may be the best way to reduce the amount of rubbish and take care of our environment.
36. A. key  B. reason  C. project  D. problem
37. A. gifts  B. rubbish  C. debt   D. products
38. A. face  B. become  C. observe  D. change
39. A. hide  B. control  C. replace  D. withdraw
40. A. Thanks to        B. As to   C. Except for   D. Regardless of
41. A. safe  B. funny  C. cheap  D. powerful
42. A. love  B. lack   C. prevention   D. division
43. A. sensitive        B. kind   C. brave   D. busy
44. A. ways  B. places  C. jobs   D. friends
45. A. donate  B. receive  C. produce  D. preserve
46. A. adapts   B. returns  C. responds  D. contributes
47. A. tired of         B. addicted to  C. worried about        D. ashamed for
48. A. newer   B. stronger  C. higher  D. larger
49. A. pick up         B. pay for  C. hold onto  D. throw away
50. A. advantages  B. purposes  C. functions  D. consequences
51. A. show   B. record  C. decrease  D. measure
52. A. technology  B. environment        C. consumers  D. brands
53. A. However    B. Otherwise  C. Therefore  D. Meanwhile
54. A. by   B. in favour of  C. after   D. instead of
55. A. spending         B. collecting  C. repairing  D. advertising
第三部分阅 读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
    阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答
题卡上将该项涂黑。
A
Welcome to the Electronic Village to explore new ways of language teaching and learning.
Electronic Village Program (Thursday, June 18, 2015)
Nearpod
❖ 9:00 am to 10:00 am
❖ Room 501
Nearpod is a software program that creates a rich context (语境) for students to learn vocabulary. The presenter will show how to use it. TEO
❖ 2:00 pin to 3:00 pm
❖ Room 502
Our students come from different backgrounds but have the same desire to learn on-line. The presenter will use examples from his first on-line class to explain how any teacher can begin teaching on-line with TEO.
Kahoot
❖ 10:30 am to 11:30 am
❖ Room 601
Kahoot software can be used to create grammar tests which can be graded on a network. It can provide students with instant feedback (反馈),  including reports about their strengths and weaknesses. Prezi
❖ 3:30 pm to 4:20 pm
❖ Room 602
Uses of Prezi in listening and speaking courses draw students' attention to speaking more fluently. The presenter will show how students can use Prezi to confidently present on a variety of topics, including introducing family, friends, and hobbies.
56. Nearpod can be used to ______.
A. offer grammar tests    B. teach listening on-line
C. help vocabulary learning   D. gain fluency in speaking
57. If you want to improve your speaking skills, you can go to____________.
A. Room 501  B. Room 502  C. Room 601   D. Room 602
58. Which of the following can assess your grammar learning?
A. Nearpod.   B. Kahoot.  C. TEO.     D. Prezi.
59. A teacher who wants to learn on-line teaching is expected to arrive by ______.
A. 9:00 am   B. 10:30 am  C. 2:00 pm   D. 3:30 pm
B
When her five daughters were young, Helene An always told them that there was strength in unity (团结). To show this, she held up one chopstick, representing one person. Then she easily broke it into two pieces. Next, she tied several chopsticks together, representing a family. She showed the girls it was hard to break the tied chopsticks. This lesson about family unity stayed with the daughters as they grew up.
Helene An and her family own a large restaurant business in California. However, when Helene and her husband Danny left their home in Vietnam in 1975, they didn't have much money. They moved their family to San Francisco. There they joined Danny's mother, Diana, who owned a small Italian sandwich shop. Soon afterwards, Helene and Diana changed the sandwich shop into a small Vietnamese restaurant. The five daughters helped in the restaurant when they were young. However, Helene did not want her daughters to always work in the family business because she thought it was too hard.
Eventually the girls all graduated from college and went away to work for themselves, but one by one, the daughters returned to work in the family business. They opened new restaurants in San Francisco and Los Angeles. Even though family members sometimes disagreed with each other, they worked together to make the business successful. Daughter Elisabeth explains, "Our mother taught us that to succeed we must have unity, and to have unity we must have peace. Without the strength of the family, there is no business."
Their expanding business became a large corporation in 1996, with three generations of Ans working together. Now the Ans' corporation makes more than $20 million each year. Although they began with a small restaurant, they had big dreams, and they worked together. Now they are a big success.
60. Helene tied several chopsticks together to show ______.
A. the strength of family unity    B. the difficulty of growing up
C. the advantage of chopsticks    D. the best way of giving a lesson
61. We can learn from Paragraph 2 that the An family ______.
A. started a business in 1975    B. left Vietnam without much money
C. bought a restaurant in San Francisco         D. opened a sandwich shop in Los Angeles
62. What can we infer about the An daughters?
A. They did not finish their college education.
B. They could not bear to work in the family business.
C. They were influenced by what Helene taught them.
D. They were troubled by disagreement among family members.
63. Which of the following can be the best title for the passage?
A. How to Run a Corporation    B. Strength Comes from Peace
C. How to Achieve a Big Dream   D. Family Unity Builds Success
C
As Internet users become more dependent on the Internet to store information, are people remember less? If you know your computer will save information, why store it in your own personal memory, your brain? Experts are wondering if the Internet is changing what we remember and how.
In a recent study, Professor Betsy Sparrow conducted some experiments. She and her research team wanted to know the Internet is changing memory. In the first experiment, they gave people 40 unimportant facts to type into a computer. The first group of people understood that the computer would save the information. The second group understood that the computer would not save it. Later, the second group remembered the information better. People in the first group knew they could find the information again, so they did not try to remember it.
In another experiment, the researchers gave people facts to remember, and told them where to find the information on the Internet. The information was in a specific computer folder (文件夹). Surprisingly, people later remember the folder location (位置) better than the facts. When people use the Internet, they do not remember the information. Rather, they remember how to find it. This is called "transactive memory (交互记忆)"
According to Sparrow, we are not becoming people with poor memories as a result of the Internet. Instead, computer users are developing stronger transactive memories; that is, people are learning how to organize huge quantities of information so that they are able to access it at a later date. This doesn't mean we are becoming either more or less intelligent, but there is no doubt that the way we use memory is changing.
64. The passage begins with two questions to ______.
  A. introduce the main topic    B. show the author's altitude
C. describe how to use the Interne.          D. explain how to store information
65. What can we learn about the first experiment?
A. The Sparrow's team typed the information into a computer.
B. The two groups remembered the information equally well.
C. The first group did not try to remember the information.
D. The second group did not understand the information.
66. In transactive memory, people ______.
A. keep the information in mind   B. change the quantity of information
C. organize information like a computer               D. remember how to find the information
67. What is the effect of the Internet according to Sparrow's research?
A. We are using memory differently.  B. We are becoming more intelligent.
C. We have poorer memories than before. D. We need a better way to access information.
D
There are an extremely large number of ants worldwide. Each individual (个体的) ant hardly weigh anything, but put together they weigh roughly the same as all of mankind. They also live nearly everywhere, except on frozen mountain tops and around the poles. For animals their size, ants have been astonishingly successful, largely due to their wonderful social behavior.
In colonies (群体) that range in size from a few hundred to tens of millions, they organize their lives with a clear division of labor. Even more amazing is how they achieve this level of organization. Where we use sound and sight to communicate, ants depend primarily on pheromone (外激素), chemicals sent out by individuals and smelled or tasted by fellow members of their colony. When an ant finds food, it produces a pheromone that will lead others straight to where the food is. When an individual ant comes under attack or is dying, it sends out an alarm pheromone to warn the colony to prepare for a conflict as a defense unit.
In fact, when it comes to the art of war, ants have no equal. They are completely fearless and will readily take on a creature much larger than themselves, attacking in large groups and overcoming their target. Such is their devotion to the common good of the colony that not only soldier ants but also worker ants will sacrifice their lives to help defeat an enemy.
Behaving in this selfless and devoted manner, these little creatures have survived on Earth, for more than 140 million years, far longer than dinosaurs. Because they think as one, they have a collective (集体的) intelligence greater than you would expect from its individual parts.
68. We can learn from the passage that ants are ____________.
A. not willing to share food    B. not found around the poles
C. more successful than all other animals        D. too many to achieve any level of organization
69. Ants can use pheromones for______.
A. escape  B. communication  C. warning enemies   D. arranging labor
70. What does the underlined expression "take on" in Paragraph 3 mean?
A. Accept.   B. Employ.   C. Play with.   D. Fight against.
71. Which of the following contributes most to the survival of ants?
A. Their behavior.  B. Their size.    C. Their number.  D. Their weight
E
Food serves as a form of communication in two fundamental ways. Sharing bread or other foods is a common human tradition that can promote unity and trust. Food can also have a specific meaning, and play a significant role in a family or culture's celebrations or traditions. The foods we eat—and when and how we eat them—are often unique to a particular culture or may even differ between rural (农村的) and urban areas within one country.
Sharing bread, whether during a special occasion (时刻) or at the family dinner table, is a common symbol of togetherness. Many cultures also celebrate birthdays and marriages with cakes that are cut and shared among the guests. Early forms of cake were simply a kind of bread, so this tradition hits its roots in the custom of sharing bread.
Food also plays an important role in many New Year celebrations. In the southern United States, pieces of corn bread represent blocks of gold for prosperity (兴旺) in the New Year. In Greece, people share a special cake called vasilopita. A coin is put into the cake, which signifies (预示) success in the New Year for the person who receives it.
Many cultures have ceremonies to celebrate the birth of a child, and food can play a significant role. In China, when a baby is one month old, families name and welcome their child in a celebration that includes giving red-colored eggs to guests. In many cultures, round foods such as grapes, bread, and moon cakes are eaten at welcome celebrations to represent family unity.
Nutrition is necessary for life, so it is not surprising that food is such an important part of different cultures around the world.
72. According to the passage, sharing bread______.
A. indicates a lack of food   B. can help to develop unity
C. is a custom unique to rural areas  D. has its roots in birthday celebrations
73. What does the coin in vasilopita signify for its receiver in the New Year?
A. Trust.   B. Success.   C. Health.   D. Togetherness.
74. The author explains the role of food in celebrations by______.
A. using examples     B. making comparisons
C. analyzing causes     D. describing processes
75. What is the passage mainly about?
A. The custom of sharing food.   B. The specific meaning of food.
C. The role of food in ceremonies.  D. The importance of food in culture.
2015年普通高等学校招生全国统一考试(安徽卷)
英    语
第Ⅱ卷
考生注意事项:
请用0.5毫米黑色墨水签字笔在答题卡上作答,在试题卷上答题无效。
第四部分 写作 (共两节,满分35分)
第一节任务型读写(共10小题;每小题1分,满分10分)
   阅读下面短文,根据所读内容在表格中的空白处填入恰当的单词。注意:每个空格只填一个单词。
Pup a group of strangers in a room together, and they'll probably start a conversation. "Hot today, isn't it?" one might say. "You said it." another replies.
Why do we talk so much about the weather? When we meet new people, we don't begin by telling them our life story. We start with small talk, a polite conversation about something like traffic or weather.
Research suggests that small talk can build new friendships. When we begin conversations with new people, we want to feel comfortable, and so do they. We use small talk to find common interests. Once we have a common interest, a friendship can begin.
Small talk even helps people get hired. In order to impress at a job interview, you need to bond with the interviewer right away. Proper small talk can make that first impression get you the job.
So, how can you make small talk lead to a new friendship or job? First off, find common ground. Select something around you that you share with the other person.
Next, keep the conversation going. Compliment (赞美) the other person to make him or her feel comfortable, and ask questions to show interest.
Third, keep eye contact (接触). When you look people in the eye, they feel you appreciate what they are saying. It makes you appear honest and builds trust.
Naturally, shy people might not have enough confidence to start up conversations with strangers. Talking to someone you don't know is not the easiest thing to do! Some experts say with more practice, small talk does get easier.
Some people avoid small talk because they dislike discussing things like traffic or weather. For them, they are just too small. However, when you think about it, small talk is anything but small. In fact, it is actually a very big deal!
Title Small Talk: A Big (76)____
Introduction We are likely to make small talk when we (77)____ meet people.
(78)____ ❖ Small talk can help people form (79)____ friendships.
 ❖ Small talk can also help people Ret a (80)____.
Advice ❖ Find some topics (81)____ with the other person.
 ❖ Keep the talk going by making compliments and (82)____ questions. ❖ Keep eye contact in conversation to build (83)____.
 ❖ (84)____ more in order to make small talk easier.
Conclusion Small talk really (85)____ a lot to us.
第二节 书面表达(满分25分)
某英文杂志正在举办以 "Fancy yourself as an interviewer" 为主题的征文活动,请你以“A Famous Chinese I Would Like to Interview" 为题, 写一篇英语短文。
内容包括:
1. 采访的对象;
2. 采访的原因;
3. 想提的问题。
注意:
1. 词数120左右;
2. 可以适当增加细节,以使行文连贯;
3. 短文中不能出现与本人相关的信息;
4. 短文的标题已给出,不计人总词数。
A Famous Chinese I Would Like to Interview
__________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________
________________________________________________________________

2015年安徽英语高考试题及答案
第一部分:
1.A     2.C    3.A    4.B    5.C    6.B    7.A    8.B    9.C    10.B
11.A    12.B   13.C   14.A   15.B   16.C   17.B   18.A   19.A    20.C

第二部分:
21.A     22.D    23.C    24.B    25.A    26.C    27.B    28.D    29.B    30.A
31.C     32.C    33.D    34.A    35.B    36.D    37.B    38.B    39.C    40.A
41.C     42.A    43.D    44.A    45.C    46.D    47.B    48.A    49.D    50.D
51.C     52.B    53.A    54.D    55.A

第三部分:
56.C     57.D    58.B    59.C    60.A    61.B    62.C    63.D    64.A    65.C   
66.D    67.A     68.B    69.B    70.D    71.A    72.B    73.B    74.A    75.D

第四部分:
第一节:
76. Deal       77. first         78. Advantages/Benefits        79. new      80. job/position/post
81. shared     82. asking/rasing     83. trust        84. Practice(Practise)      85 .matters/means

第二节:
One posslble version
A Famous Chinese I Would Like to Interview
    The person I would like to interview is Yang Liwei.
I would really like to interview him because he is not only the first Chinese to go to space but also one of the greatest astronauts in the world. I have long been interested in space exploration and I believe I could learn a great deal from him about it.
If I could interview him, I would ask him what made him an astronaut and how he was trained. I would also like to know how he felt in space and whether space travel is such great fun as I have read. Finally, I would like to ask a few questions about his personal life, which must be very interesting.

下载地址:2015年全国各地高考英语试题下载-安徽卷[有答案]

注意事项

如无特殊说明,本站资源均是用winrar压缩后的doc或ppt文件。
如果您发现该软件不能下载,请通知管理员或点击【此处报错】,谢谢!
本站所有资料只能用于学校课堂教学或英语学习者学习研究之用,请勿用作它途,否则,后果自负。
未经本站明确许可,任何网站不得非法盗链及抄袭本站资源;如引用页面,请注明来自本站,谢谢您的支持!

资 料 信 息

  • 软件大小:54 KB
  • 软件类型:
  • 软件等级:★★★★★
  • 授权方式:免费资料
  • 下载权限:无需注册
  • 整理时间:2016-5-8
  • 下载统计:数据载入中……
  • 资料作者:随心飞扬
  • 资料上传:随心飞扬
  • 资料来源:本站原创
  • WORD完整版下载地址>>>
版权所有 嘉兴英语教学网 | 中学英语教学资源网 | |
| 站长:随心飞扬 | www.jxenglish.com | 信箱:jxenglish2006#163.com |
本站所有信息仅供参考,本站不保证其准确性,及时性及完整性,请使用者自行斟酌决定。
本站所提供的所有信息仅供学校课堂教学及英语学习者学习研究之用,其著作权归原作者及媒体所有。